Spänningen stiger

Shit shit shit. Allt fortsätter att gå enligt planerna. Är så nervös (på att bra sätt förstås) så det finns inte.
Ok än är det ju inte helt klart att allt kommer att gå som jag hoppas (om jag kommer in på West London College eller får ta ett större CSN lån) men jag har iaf kommit bra mycket längre än att bara hoppas och tjata hela tiden på att jag vill åka för jag har ju äntligen börjat ta tag i saken.
Det här mailet fick jag från Barbro på Alta Broad idag:

Hej!

Kursen i Travel and Tourism startar den 3 februari. Då kanske det är lika bra att du anmäler dig till språkkursen fram till dess.Då kan du t ex börja den 12 eller 19 oktober med engelskan. Ska du gå en Standardkurs i engelska då? Jag bifogar anmälningsblanketten som gäller för kursen Travel and Tourism. Om du vill kan vi fylla i den. Och du kan fylla i vår anmälan online. Du kan bara skriva kursnamnet Travel and Tourism och startdatum, så vet vi vilken kurs du menar. Vi hör av oss om det är mer information som vi önskar.

Att söka nåt deltidsjobb är lite av ett måste för att jag ska klara mig. Sist jag var på arbetsförmedlingen (ja surt nog var jag tvungen att skriva in mig igen) skrev jag att jag även sökte jobb i England.
Åh vad jag hoppas att allt kommer att gå bra.


Hoppas att allt går bra.

Dom senaste dagarna har jag mailat med Barbro på Alta Broad (en språkresearrangör). Jag har frågat och frågat och frågat och frågat om allt och jag vet att jag fler frågor kommer att dyka upp i mitt huvud.
Nu för bara några minuter sen skickade jag ännu ett mail där jag skrev vilken kurs jag vill gå, vilken skola jag vill gå på, hur jag vill bo, när jag vill börja och vad jag vill läsa på college.

Igår när jag var ute och åt med pappa så berättade jag om mina planer. Jag blev lite förvånad när han inte sa saker som "Nej men sluta nu. Du borde söka jobb här i stället och börja leva" och sånt. Istället frågade han saker som var jag ska bo.
Det syntes på han att han var förstående över att det här är något jag verkligen vill göra (såg lite tveksamhet i hans ögon också) även om han kanske inte är så hoppande glad över det.
Mamma kommer att bli en annan sak. Hon vet ju också om mina planer men inte hur långt jag faktiskt kommit med dom. När jag berättar att jag åker iväg på språkresa och därefter börjar på college i London så kommer hon komma med den ena ursäkten efter den andra för att jag inte ska åka.
En del av mig är förstående, hon kanske är orolig helt enkelt för att hennes dotter åker ensam till ett annat land och sånt men en annan del av mig är arg när hon håller på så.
Jag kommer inte säga nej om mina framtida barn har drömmar om att åka utomlands och jobba eller plugga eller vad nu deras drömmar kan vara.
Jag kommer att stötta dom.

Happy Birthday

32 år idag :-)


Arvingarna

Jag har haft en extrem Arvingarna abstinens den sista tiden. Jag klättrar på väggarna här hemma.
Vill se dom snart igen.

 

Glad :-)

Studieplanerna i London närmar sig allt mer och mer.

Som ni kanske minns så hade jag lite problem med CSN regler för att kunna ta ett lån men när jag nämnde att jag planerar att läsa på college efter språkstudierna vände plötsligt allt. Det enda jag behöver visa då för att få ett lån är bevis på att jag blivit antagen till skolan.
Jag har ju inte blivit antagen än eftersom jag inte ens har sökt men det kändes verkligen som en stor lättnad att jag inte behöver ha 80-90 % godkända betyg.

Via Blueberry kan man ju ansöka till college också men Alta lockar mer så jag igår mailade jag detta till dom:

Hej.

Jag har länge funderat att åka på språkresa till London och av alla

språkresearrangörer så är det ni som lockar mest.

Det jag nu undrar över är om ni har några "kopplingar" till college eller

universitet. Jag vill ju först slipa lite på engelskan och sedan börja läsa

på college.

Blueberry t.ex har ettårspaket där man även kan läsa på college. Om jag

bokar en språkresa, kan jag även ansöka om en collegeplats via er på samma

gång?

Tacksam för svar

Jag är förrästen 25 år.


Och idag fick jag svar:

Hej!
Tack för ditt vänliga mejl! Ja, vi har några skolor som vi samarbetar med i England och det finns möjligheter att välja diploma.kurser eller certifikatskurser inom olika ämnen. Det är college som finns i London och Brighton. Är det något speciellt ämne som du är intresserad av?

Vi har inte marknadsfört dessa kurser så mycket ännu, men kan givetvis ge dig information. När är det du skulle vilja börja?


Hehe

Jag vill se den här filmen :-D.
Roland Manookian spelade min favorit Zeberdee i Football Factory :-)
Nattuggla

Klockan är snart 7.30 och jag är fortfarande vaken. Jag har alltså inte klivit upp nyss utan jag har inte ens lagt mig än.
När klockan hade passerat 4 tyckte jag det var onödigt att gå och lägga sig så jag kokade kaffe för att hålla mig uppe.
Kl 8 öppnar Hemköp. Funderar på att gå och handla nåt.
Få se nu hur länge jag klarar av att hålla mig uppe, jag lär somna om ett par timmar och sen lär jag sova till eftermiddag nån gång.


Time´s a wastin

Älskar den här sången. Om jag kunde sjunga (sjunga kan jag ju men jag har inte rösten) så är det här en sång jag skulle vilja sjunga med någon som duett.


The Unborn

Vad som pågick i mitt huvud när jag hyrde den här vet jag inte. Jag borde ha förstått att det skulle vara den typen av skräckfilm som jag inte gillar.
Jag älskar skräckfilmer när dom är bra vilket den här inte var. Jävla skitfilm!
Visst hade den sina stunder då jag hoppade upp i taket men det var inte för att det var äckligt utan pga "BU" effekten

I början av filmen tyckte jag att den verkade helt ok med det blev bara sämre och sämre.
Om ni gillade Boogeyman så kanske ni älskar den här. Jag tycker att Boogeyman är riktigt dålig och det är The Unborn också.

Rekomenderas absolut inte!


tror csn missförstår mig

Jag har mailat med CSN fram och tillbaka hur många gånger som helst.
Jag har frågat om vilka regler som gäller för att kunna ta lån för utlandsstudier. Jag blev nästan galen när en av reglerna visade sig att vara att man måste ha minst 80-90 % godkänt på gymnasie betygen och det har inte jag men hade man inte det fanns det andra alternativ.

I senaste mailet skrev dom
"De betygskrav vi har anser vi motsvara de förkunskaper som behövs
för att kunna klara sina språkstudier i utlandet."

Mhh tror nog att dom har missuppfattat hela grejen med språkresor. Man behöver inte ha några som helst förkunskaper för att åka på språkresa. Det går även bra att kunna prata flytande.
Jag ska ju inte börja läsa på college direkt utan det planerar jag göra sen när jag slipat på engelskan lite.
Det är språkresa jag planerar i första hand, inte ansöka jobb som hjärnkirurg.

Driving in my car

*Tiia digga* :-D Fast "Baggy Trousers" (finns i ett tidigare inlägg) är den bästa låten jag hört med Madness än så länge.


Vacker

Vicky McClure

Nya hyrfilmer....Igen

Ni kanske har märkt att jag gillar att informera om vilka filmer jag köpt, hyrt eller vill se.

Filth and Wisdom. En film regisserad av Madonna. Jag ville se den pga av två anledningar (dessa anledningar är dock inte avgörande om filmen är bra eller inte men dom anledningarna lockade helt enkelt) och det var för att den är brittisk och för att Stephen Graham och Vicky McClure är med i den. Har bara sett Vicky i This is England så det ska bli kul att se henne i en annan film.


Eden Lake. Ville ju så gärna se den igår men pga misstaget så gick det inte så jag hyrde den. Mycket bra film.


The Unborn


...

Igår kom mina 3 bestälda filmer. Snatch (sett innan), Eden Lake (sett innan) och Boy A.

Eden Lake var en blu ray film och jag tänkte inte på att man måste ha en speciell dvd spelare till blu ray skivor och nu kan jag inte skicka tillbaka den eftersom plasten är uppsliten men vad kan jag göra?
Snatch är en film jag inte gillade första gången jag såg den men sen lärde jag mig att tycka om den och nu tycker jag att den är skitbra :-D
Boy A som jag så länge velat se var bra men jag vart ändå lite besviken. Det jag visste om filmen kommer inte förräns mot slutet och det är själva handlingen.


Onödig fakta

Visste ni detta om mig? Blev inspirerad av Sussu :-)


- Jag blir irriterad när man ska kolla på film och sedan kollar folk inte på den utan pratar istället. Jag menar inte att man måste sitta knäpptyst och springa iväg 1 mil för att nysa men ska folk diskutera nånting genom hela filmen så gå nån annanstans och låt mig titta klart. Jag som filmälskare vill koncentrera mig totalt på filmen. Självklart får man prata men hela jävla tiden?

- Jag är extremt kittlig under fötterna och rör nån dom så kan den personen riskera att börja blöda näsblod för jag sparkar vilt omkring mig. Förvänta dig inte att du ska få en ursäkt om du får en spark i ansiktet. Skyll dig själv!

- Jag älskar mina bröst. Lagom stora för mig :-D. Inte så stora att jag måste använda BH men inte heller så små att jag är helt platt. Dom passar perfekt i ett par händer ;-)

- Folk har sagt att jag är bra på att kyssas och jag är fullt medveten om det ;-)

- Jag blir osäker bland småbarn. Vet inte varför. Spädbarn funkar men när dom är i åldern 1-5 vet jag inte hur jag ska bete mig runt dom. Det betyder såklart inte att jag ogillar dom. Men ju bättre jag känner barnet desto säkrare känner jag mig.

- Mitt engelska favoritnamn på killar är Terry.

- Jag har ett gäng bloggar jag följer slaviskt men dom jag gillar att läsa mest är Teijas, Sussus, Mikkis och en blogg som heter People in London

- Min absoluta favorit dialekt i hela världen är den brittiska cockneydialekten. Gillar även engelska med skotsk brytning. Hur härligt låter inte det egentligen? :-D

- Jag är ett stort fan av Buffy och älskar i stort sett allt som har med serien att göra. Äger även ett gäng Buffyböcker och tidningar som jag köpt på nätet.

- Jag föredrar brädspel framför tv och dataspel

- När jag är på en spelning med Arvingarna har jag som roligast när dom sjunger Sven-Ingvars medleyt och Vals medleyt

- Jag är alltid glad när jag umgås med Mikkis. Hon är typ min kompisförälskelse :-D.

- Jag är en coca-cola knarkare

- Jag röker inte själv men tycker att cigaretter luktar jättegott. Speciellt om man har rökt på dom så jag brukar be folk röka och sen lämna kvar en stump åt mig så jag får sniffa.

- Det händer ibland att jag festsnusar (bara hos Johan) men ångrar mig oftast efter några minuter för jag blir så yr att hela världen snurrar och så blir jag illamående.

- Danny Dyer är min celebritycrush (han i mitten av snubbarna på bloggdesignen)

- Min favoritlåt är One Blood som framförs av Terance Jay
- Jag älskar sushi
- Jag älskar sommarregn
- Jag blir irriterad när man har träffat någon kille och den första frågan man får är "Hur ser han ut?" som om det vore det allra viktigaste. Är man kär blir personen snygg oavsett vad man tyckte innan men personligheten är nr.1
- Jag gillar inte string. Älskade dom förut men nuförtiden använder jag string så sällan att det är obekvämt när jag väl gör det. Förut hade jag string så ofta att jag inte ens märkte det.
- Jag anser mig själv att vara en väldigt snäll person
- Om jag är avundsjuk på någon så betyder det att jag beundrar personen, inte att jag tycker illa om den. Fast det beror på situationen också. Är jag kär och nån annan hinner före så är jag avundsjuk på det negativa sättet.
- Mina vänner känner mig bättre än mina föräldrar
- Jag har väldigt fula naglar

Ok nu vart jag less. Kanske kommer mer sen.


Jag och min kamera

Jag började tänka på för länge sen när jag och mina kompisar lekte med pappas filmkamera. Jävlar vad roligt man hade. Jag skulle vilja se allt vi filmade då.
Vi gjorde egna filmer med hemmagjorda reklamavbrott och nyheter med väderprognos. Speciellt minns jag Darkos väderprognos.
"I Hongkong är det jävligt kallt. Men i Kina är det varmt, trots deras anfall mot turkar och perverser"

Det skulle vara skitkul att samla ihop ett gäng och spela in nån dålig B film med min kamera som är bra mycket händigare än pappas klump :-D
Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe är bäst i Extras. Haha


Äntligen ute på DVD

Jaaaaa!!!!!! Var in en sväng på videoteket idag för att se om några nya filmer hade kommit (nya kommer ju hela tiden men nån som jag ville se) och så kastar jag en blick mot översta filmhyllan och lägger märke till "Boy A".

Äntligen säger jag bara. Har ju velat se den så himla länge.
På torsdag får jag lön så då ska jag hyra den.

Den måste vara väldigt populär för det fanns bara en i filmhyllan. Helt jävla tomt där den skulla stå.
Mhh eller så kanske den är så dålig att ingen vill hyra den så därför tog dom bort dom ;-)

Nej förrästen, jag behöver nya filmer att äga så jag ska nog fan köpa den istället. Jag brukar oftast veta om jag kommer gilla en film eller inte. Visst har man blivit besviken ibland när man har haft för höga förväntningar men jag vågar ta filmrisker :-)
Ska kolla på discshop om jag hittar annat jag också skulle vilka köpa när jag ändå är igång.Nostalgi

Minns första gången när jag såg den här videon. Sari var hos mig och vi zappade över till MTV när den var mitt i låten.
Vi båda gapade och sa "Åååååh" när vi såg hur fin Emma var :-D


Stina och Majja, titta hit :-D

Stina och Maria, ni vet min barndomskompis som jag berättade om som har Dannys tröja som hon använder när hon färgar håret?
Hon har lagt upp en gammal bild på henne och Danny i hennes blogg :-D.
Gillar bilden och var tvungen att länka till hennes blogg.

www.starfucced.se

Filmer jag vill se

Allt för min syster


Johnny Mad Dog


3. G-Force


4. Flickan

dumma mig

Hur fan kunde jag glömma Buffys gråt i "Dead Things" när hon bryter ihop i Taras knä? Den borde absolut ha varit med på listan med mina favoritgråt.


Lipsillar i Buffy

Jag älskar att göra såna här listor och den här gången listar jag fram mina favoritgråt genom serien.
Ej i inbördesordning men däremot i avsnittsordning men jag kan säga att mitt absoluta favoritgråt är Dawn och Buffys i "Forever". Willows näst intill hysteriska tårar i "The killer in me" kommer på förtjänad andra plats

Buffy "Innocence"


Willow "Wild at heart"


Anya "The Body"


Buffy och Dawn "Forever"


Willow "Grave"


Willow "The killer in me"


Andrew "Storyteller"

rotutäi

Mitt nya favorit ord på finska är "rotutäi". Jag skrattar varje gång jag säger det högt. Ordet finns inte ens men översättningen skulle bli typ "raslus".
Hörde det för första gången för nån vecka sen när det kliades på mamma och hon blev irriterad och sa nånting om att hon hade "joku vitun rotutäi"


Doghouse

Vill se! :-D
Brittisk skräckkomedi. Kan nog gissa hur den kommer att vara. Haha.
Dessutom är två av mina favoriter med. Danny "min loverboy" Dyer och Stephen Graham.


 


Marry me!


Fotboll

Att gå på en fotbollsmatch i London är något jag absolut måste göra nån gång!


planera planera

Först var det pengarna som stog i vägen för språkresan men nu är det annat. Haha. Har lite svårt att välja vilken arrangör jag skulle vilja åka med och vart jag vill studera. Jo i London såklart men det finns fler än ett ställe i London med språkskolor så det står mellan en skola som ligger i närheten av Oxfordstreet och en som ligger i Camden Town.
Att plugga i Camden Town vore ju hur häftigt som helst. Det är där alla nya brittiska band upptäcks och sånt.
Annars kan man ju alltid dra dit och festa lite även om man inte pluggade där :-)

Nyss mailade jag iaf till Blueberry och frågade lite om ettårspaketet. Ja precis, ettårspaketet ja ;-)
Man kan välja om man vill läsa fler än ett språk eller läsa på college och så fanns det väll fler alternativ. Min engelska är helt ok men jag känner att jag skulle vilja förbättra den lite så då tänkte jag om jag först pluggade engelska nån månad och sedan började läsa på college.
Och då menar jag inte bara läsa några ämnen för skojs skull utan sånt jag kan ha nytta av i framtiden och som kanske kan förbättra mina chanser till att få jobb därborta.
Jag myser för mig själv när jag planerar min resa till United Kingdom :-)


Helgen

Den tillbringade jag hos pappa och Ulla tillsammans med Hampus (Linda kom inte). Som alla andra helger därborta blev det som vanligt familjemys.
Vi åkte till Matfors och badade (årets första dopp i sjön för mig, skönt som attan) och sen spelade vi minigolf och monopol (jag föredrar brädspel framför tvspel). Jag förlorade båda :-)

Nu har jag bestämt mig

Nu jävlar har jag bestämt mig!
Jag ska ta ett lån och dra iväg på språkresa så idag ska jag ännu en gång jämföra olika språkresearrangörer med varandra.

Det som fick mig att bli säker var tanken på att jag hellre betalar tillbaka ett stort lån senare i livet och är glad för att jag tog chansen istället för att vara helt skuldfri men vara arg och besviken på mig själv för att jag inte åkte.
Visst skulle det vara skönt att slippa behöva betala tillbaka (önsketänkande) men jag tänker inte låta det hindra mig från att följa min dröm.
Det spelar ingen roll hur mycket skulder jag än får när allt är klart, jag kommer aldrig att ångra mig.

Ge mig kyla

Nej det är inte skönt med sån här värme. Inte ett dugg. Jag håller på att svimma av värmeslag. Är helt röd i ansiktet.
Ikväll och imorn ska jag på gatufesten. I vanliga fall brukar jag sminka mig när jag ska festa men inte den här gången för hur fan skulle sminket se ut efter all svett och värme.

Jag måste duscha innan jag drar till Camilla men jag väntar med det för annars kommer svetten komma tillbaka igen, funderar faktiskt på att fråga henne om jag kan få ducha där istället.

Imorn kommer Stina och Maria. Whiii jag älskar dom tjejerna :-). Dom skulle se EMD och några andra. Under tiden får jag roa mig på egen hand eller nåt.

Nu ska jag läsa min nya Heroestidning :-) Save the cheerleader. Save the world

RSS 2.0